Burleanu: Nu suntem mulţumiţi de lucrurile de la FIFA, ne asumăm susţinerea lui Van Praag

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce nu este mulţumit de lucrurile care se întâmplă la FIFA, precizând că îşi asumă susţinerea olandezului Michael van Praag la preşedinţia forului mondial.

“FRF a decis să-l susţină pe Michael van Praag în urma unui raport de analiză. Cred că Van Praag nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, e o persoană corectă, cinstită, care are foarte multe lucruri de spus. Decizia de susţinere este una transparentă, ne-am asumat această susţinere. Cred că Federaţia Română de Fotbal are numai de câştigat din această susţinere a domnului Van Praag”, a spus Burleanu.

Şeful de la Casa Fotbalului consideră că fotbalul românesc are numai de câştigat în urma deciziei de susţinere a lui Van Praag, în opoziţie cu actualul preşedinte al FIFA Josepf Blatter, favorit la câştigarea unui nou mandat: “Trebuie să ieşim din această logică de gaşcă, cred că ne înşelăm toţi dacă ne închipuim că lucrurile stau astfel la UEFA şi FIFA. Cred că Federaţia Română de Fotbal a luat o decizie bună, de pe urma căreia fotbalul românesc va avea numai de câştigat. Avem nevoie de această dezbatere, pentru că vedem cu toţii lucruri de care nu suntem mulţumiţi în ceea ce priveşte FIFA. Trebuie să încurajăm jocul democratic, altfel vom continua să rămânem un actor insignifiant”.

Referitor la decizia de a nu-l susţine pe fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, pentru un nou mandat ca membru al Comitetului Executiv al UEFA, Burleanu a afirmat că fotbalul românesc nu poate avea un reprezentant care i-a făcut rău. “Persoana la care faceţi referire aparţine trecutului. Federaţia Română de Fotbal a intrat într-o zonă de performanţă şi nu ne ocupăm deloc cu pomăritul. Nu poţi să trimiţi ca reprezentant al fotbalului românesc la UEFA pe cineva care a făcut rău fotbalului românesc. Cum să fie reprezentat fotbalul românesc de un horticultor, care se gândeşte acum mai mult la bulbi de liliac. Ceea ce ne interesează la nivel de UEFA este să facem propuneri de persoane integre. Nu sunt o persoană care să aibă orgolii şi nu acestea mă despart de persoana care a făcut aceste afirmaţii, ci principiile şi valorile. Nu avem absolut nimic în comun, nu putem să comunicăm”, a mai afirmat Burleanu.

Comitetul Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de miercuri o decizie anterioară a Comitetului de Urgenţă, scrisoarea de susţinere a preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, fiind transmisă de acesta la sediul FIFA în cursul zilei de marţi.

Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, a anunţat, lunea trecută, că se înscrie în cursa pentru preşedinţia forului mondial. Conform regulilor de înscriere a candidaturilor la preşedinţia FIFA, un participant la alegeri trebuie să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale.

Anterior anunţului făcut de Michael van Praag, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a acuzat UEFA de lipsă de curaj, deoarece nu a desemnat un candidat la şefia forului fotbalistic mondial, pentru care elveţianul candidează la al cincilea mandat, informează presa internaţională.

“‘UEFA vrea să scape de mine. Ei bine, să vină să mă înfrunte. Toată opoziţia vine de la UEFA, doar că nu are curajul să desemneze un candidat din rândurile sale. Aşa că să mă lase în pace şi să dea dovadă de respect”, a declarat Blatter.

Blatter, în vârstă de 78 de ani, va candida pentru un al cincilea mandat la alegerile din mai.

Alegerile vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit.

Ceilalţi candidaţi sunt portughezul Luis Figo şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.

 

Sursa : MediaFax

Lasa un comentariu :

Comentarii

CONTACT

RADIO247FM , Mereu alaturi de tine .

Ne puteti trimite un e-mail și vă vom raspunde in cel mai scurt timp.

Sending

©2018 RADIO247FM . Toate drepturile Rezervate

*****************************************************************

Myrohost  |   ListPlay  |   ABCMolise  |  MEDIA PRO ITALY

 
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?