Dragnea cere adoptarea Ordonanței 14 în cel mai scurt timp, în Parlament

Dragnea
Dragnea cere adoptarea Ordonanței 14 în cel mai scurt timp. Președintele Camerei Deputaților și lider al PSD  a făcut vineri un apel către toți membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile și să adopte legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

 

”În calitate de președinte al Camerei Deputaților şi de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică. ”, a transmis Liviu Dragnea.
Acesta a adăugat că dezbaterea în procedură de urgență a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în această privință.
”Am văzut că unele partide au cerut dezbaterea în procedură de urgență a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresă pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanță de urgență, ea trebuie dezbătută în regim de urgență. Așa spune Constituția României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgență să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanței 13 și să trimită rapid legea spre promulgare”, a mai menționat președintele Camerei Deputaților.
Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan PNL a cerut, joi seară, ca adoptarea Ordonanței 14, care abrogă Ordonanța 13, să se petreacă în procedură de urgență.
”Revin cu solicitarea ca săptămâna viitoare ambele Ordonanțe de Urgență să treacă prin Parlament și să nu fie ținute prin sertare pentru a pregăti cine știe ce alte nenorociri în domeniul legilor penale”, spunea Turcan, într-un mesaj pe Facebook.

 

Guvernul a abrogat, duminică, Ordonanța de urgență numărul 13, pentru modificarea Codului Penal și de procedură penală.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, pe lângă abrogarea OUG nr 13, a fost aprobată și declasificarea stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017. Premierul Grindeanu a cerut în ședință Ministerului Justiției să înceapă consulările cu partidele, pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată.

Abrogarea Ordonanței de Urgență nr 13 a fost publicată în în Monitorul Oficial, la aproximativ o oră după adoptarea în ședința de Guvern. În preambulul ordonanţei este invocată, printre motivele abrogării, reacţia populaţiei care a manifestat în stradă.


myrohost.com

Reliable Web Hosting in UK, US & Germany We have been providing reliable and affordable UK, US & Germany hosting services to individuals and businesses around the world since founded in 2008 – over 8 years ago, hosting thousands of domains from personal websites, to charities and online businesses.

Lasa un comentariu :

Comentarii

©2020 RADIO247FM . Toate drepturile Rezervate

*****************************************************************

Myrohost  |    |   ABCMolise  |

 

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?