Poliția Română, acuzată de autoritățile daneze că a organizat mai multe furturi în Danamarca

Poliția Română, acuzată de autoritățile daneze că a organizat mai multe furturi în Danamarca

 

Danemarca acuză Poliția Română că a organizat furtul unor echipamente de construcție de la firme daneze și nu a returnat produsele.

Un procuror danez, citat de presa locală, susține că e vorba de un caz ”foarte special”, întrucât colegii săi nu au știut nimic despre planurile polițiștilor români.

În replică, Poliția Română a precizat că persoana care a furat respectivele echipamente nu colabora cu polițiștii, ci cuprocurorii DIICOT – așadar, nu poate comenta cazul.

Furtul a fost organizat în noiembrie 2013, însă cazul a fost făcut public acum de un procuror danez.

El susține că Poliția Română a ordonat organizarea unor jafuri – cu prejudiciu de peste 100 de mii de euro – pentru a prinde o rețea de infractori români.

Concret, persoana despre care se presupune că a fost angajată de Poliție a furat, în 2013, mai multe echipamente de construcții pe care le-a adus în România.  Aici, au fost vândute membrilor rețelei – aflați în vizorul polițiștilor.

Ulterior, românul a fost prins de autoritățile daneze – dar a fost achitat după ce s-a aflat că a acționat sub acoperire.

Autoritățile din Danemarca susțin că au cerut Poliției Române să returneze echipamentul furat, însă nu ar fi primit niciun răspuns.

În replică, IGPR susține că aspectele semnalate fac obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT.    Poliția Română respinge, așadar, acuzația potrivit căreia persoana care a acționat sub acoperire ar fi fost polițist.

 

Sursa:  EuropaFM

Lasa un comentariu :

Comentarii

CONTACT

RADIO247FM , Mereu alaturi de tine .

Ne puteti trimite un e-mail și vă vom raspunde in cel mai scurt timp.

Sending

©2019 RADIO247FM . Toate drepturile Rezervate

*****************************************************************

Myrohost  |   ListPlay  |   ABCMolise  |  MEDIA PRO ITALY

 
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?