Sarmale… in Felul Meu

SARMALE

sarmale

Ingrediente:

  • 1 bucata varza murata mai mare
  • 300 gr carne porc
  • 150 gr slaninuta afumata (sa aibe si carnita pe ea)
  • 1 ceapa mare
  • 10 linguri orez (sau mai mult daca va place)
  • 3-4 linguri ulei

 

  • marar proaspat jumate de legatura
  • 2-3 foi de dafin (mai mult daca doriti)
  • rosmarin (varful unei crengute cu 4-5 frunzulite)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru, dupa gust

Preparare:

Varza se spala bine, se portioneaza, se pune deoparte.

Carnea se spala, se taie bucati potrivite, se macina de doua ori. . . la fel se face si cu slaninuta afumata si se amesteca cele doua, se adauga sare, piper, boia si cimbru, dupa gust si se pun deoparte.

Separat, intr-o cratita mai mica se pune uleiul, ceapa tocata si se tine pe foc pentru 2-3 minute, dupa care se adauga peste ea, orezul spalat. Se poate adauga cam 50 -60 ml apa ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Se amesteca constant, dupa 4 minute se adauga mararul tocat si se inchide focul. Se lasa putin la racorit.

Intre timp se pregateste oala in care fierbem sarmalele. . . punem pe fundul ei varza tocata si sorici sau slanina afumata (cine doreste, nu e obligatoriu). . .

Acuma, amestecul de orez s-a mai racorit putin si il putem amesteca cu carnea, omogenizam bine si trecem la formarea sarmalelor. Luam o foaie de varza, cu o lingurita punem in mijlocul ei niste carne, apoi aducem marginile laterale ale foii spre mijloc si incepem sa rulam (dinspre noi in sens opus). Aranjam sarmalele in oala, una langa alta, pana acoperim fundul cratitei, apoi punem foile de dafin, rosmarinul (bucati de carne sant binevenite aici, pentru cine doreste) si daca doriti se mai poate pune putin soric si aici.

Apoi trecem la formarea celui de al doilea strat de sarmale. . . continuam asa pana la terminarea componentelor. Se acopera cu varza fideluta si cu o foaie de varza intreaga, se pune apa, cat sa acopere sarmalele cam de 3 degete, se da la cuptor la foc mare. . . din cand in cand se verifica de apa sa nu scada prea mult. Cand completam cu apa punem calda ca sa nu oprim din fiert sarmalele prea mult.

Se servesc cu multa smantana si cu malai (paine din faina de malai). Uneori mai pun printre straturile de sarmale bete de marar si cimbru amestecate si cu putin tarhon, dar inainte de a le pune, le impachetez in foi de varza ca sa nu se imprastie printre sarmale. Apoi, la servire, arunc foile cu arome cu tot.

Pofta buna!

Lasa un comentariu :

Comentarii

CONTACT

RADIO247FM , Mereu alaturi de tine .

Ne puteti trimite un e-mail și vă vom raspunde in cel mai scurt timp.

Sending

©2017 RADIO247FM . Toate drepturile Rezervate

*****************************************************************

Myrohost  |   ListPlay  |   ABCMolise  |  MEDIA PRO ITALY

 
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?