Colectiv

Unde ajung banii stransi pentru ranitii din Colectiv?

Imediat dupa tragedia din Colectiv, foarte multe organizatii s-au apucat sa stranga bani pentru victimele incendiului. Insa nu este atat de usor ca ranitii si familiile acestora sa intre in posesia banilor, din cauza birocratiei din Romania.

Iata ce spune Catalin Scanteie, care s-a externat la 3 saptamani dupa tragedie din cauza arsurilor dobandite.

„In urma cu mai bine de o luna, la scurt timp dupa tragedia din Colectiv, o anumita televiziune, careia ii multumim si pe aceasta cale, a facut un „teledon” unde pe baza de SMS-uri s-au donat sume importante de bani atat pentru cei raniti, cat si pentru familiile celor decedati in incendiul de la Clubul Colectiv. De campanie s-a ocupat si inca se mai ocupa, dar prost, din pacate, CRUCEA ROSIE. De ce spun “prost” – deoarece in acest moment, noi, cei care am trecut prin clipele de groaza, intampinam mari dificultati in a accesa fondurile. Mai exact suntem pusi sa completam, semnam, sa facem rost de zeci de acte care sa ateste (culmea!) ce suma de bani ne-ar trebui pentru vindecare si recuperare. Da, da, ati inteles bine, de parca noi am putea aprecia si evalua valoarea acesteia si timpul necesar vindecarii. Mai exact, daca am solicita de pilda X lei care s-ar inmulti cu Y raniti / familii, s-ar ajunge la o Z suma. Corect? Toate ca toate, dar ce se va intampla daca suma finala va reprezenta doar 25% din fondurile stranse? Ce se va intampla cu restul de bani donati prin SMS? Unde se vor duce acestia si pe ce criterii?Si nu in ultimul rand…de ce suntem pusi sa cerem ceva ce deja ni s-a dat/donat?”, amarturisit Scanteie.

Un coleg de suferinta, Alex Plingu, nici nu stia de banii stransi, deoarece victimele nu sunt anuntate.

„S-au donat sume uriase de catre oameni cu suflet mare care le-ar fi fost de folos celor intr-o stare mai grava, dar din pacate ajung la ei ca si la noi sume rusinoase…avand in vedere ca recuperarea noastra definitiva e de minim un an. CINE II VERIFICA PE ASTIA? ANAF? FUNCTIONEAZA CEVA BINE IN TARA ASTA? Cireasa de pe tort ar mai fi sa platim si impozit pt donatii.. Acum ceva vreme Crucea Rosie si Pro Tv au strans niste fonduri pentru victimele tragediei din Colectiv. In afara faptului ca la noi in spital nu au ajuns informatii despre modul in care vor fi distribuite fondurile, ieri am aflat ca, pentru a ajunge in posesia banilor trebuie sa facem dosar cu cerere pt acordare ajutor financiar si un document medical care sa ateste estimativ sumele necesare internarii si recuperarii. Pai nu stiu la cati dintre cei raniti au ajuns aceste informatii, plus ca poate unii dintre ei nu au acces la internet pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in lume. Nu cred ca este imposibil sa faci rost de listele cu numele ranitilor, mai ales ca alte fundatii au reusit sa faca acest lucru, dar mai ales nu cred ca este greu sa faci un drum prin spitale ca sa discuti cu medicii pt a putea afla nevoile reale ale pacientilor. N-ar fi mai frumos si mai onest asa? Pentru ca, la cum vad eu lucrurile, situatia sta cam asa: Crucea Rosie posteaza informatii pe net, cei ce afla si reusesc sa faca cereri, foarte bine. Restul…treaba lor”.

sursa: wowbiz.ro

Lasa un comentariu :

Comentarii

CONTACT

RADIO247FM , Mereu alaturi de tine .

Ne puteti trimite un e-mail și vă vom raspunde in cel mai scurt timp.

Sending

©2018 RADIO247FM . Toate drepturile Rezervate

*****************************************************************

Myrohost  |   ListPlay  |   ABCMolise  |  MEDIA PRO ITALY

 
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?